Clicky

Lokale kunst: muziek - cvakunst.nl

Lokale kunst: muziek

De gemiddelde Nederlander luistert tegenwoordig vrijwel dagelijks naar muziek. Jij behoort waarschijnlijk ook tot deze groep. Wat je waarschijnlijk niet weet, is dat muziek ook tot de kunst gerekend wordt. Wanneer jij dus naar muziek luistert, ben je ongemerkt ook met kunst bezig. Al behoort natuurlijk niet alle muziek ook daadwerkelijk tot de kunstwereld. Maar er zijn zeker wel de nodige muziekstukken die we tot de kunst kunnen rekenen. Bij jou in de omgeving zijn er vast en zeker ook kunstenaars die zich met de muziek bezighouden. Maar welke vormen van muziek worden eigenlijk tot de kunst gerekend? Wij vertellen het je in deze tekst.

Klassieke muziek

classical musicWanneer jij denkt aan muziek in combinatie met kunst schiet de klassieke muziek jou waarschijnlijk direct te binnen. En dit is juist, want klassieke muziek behoort inderdaad tot de kunst. Deze muziek is voor veel mensen te saai om naar te luisteren, maar het kan wel degelijk de moeite waard zijn om eens een klassieke muziekshow te bezoeken. Bij jou in de buurt woont vast en zeker ook een kunstenaar die zich bezighoudt met klassieke muziek. Wanneer jij deze kunstvorm eens wilt bewonderen, kun jij hem/haar natuurlijk vragen of jij een concert bij kunt wonen.

Eigentijdse muziek

Je zou het mogelijk niet denken, maar ook veel eigentijdse muziek behoort tot de kunst. Eigentijdse muziek is een vrij breed begrip. Hieronder valt bijvoorbeeld de eigentijdse klassieke muziek, klassieke muziek uit de 20e eeuw, popmuziek, experimentele muziek en wereldmuziek. Je kunt dus wel stellen dat er heel veel muziek als kunst bestempeld kan worden.

Sommige vormen van jazz zijn ook kunst

Naast de klassieke muziek en eigentijdse muziek zijn er nog heel veel andere muzieksoorten. Deze behoren echter niet tot de kunst. Er zijn overigens nog wel sommige vormen van jazz die tot de kunst gerekend worden. Toch zijn de meningen van veel mensen hier nog enigszins over verdeeld.

concert

Een muziekconcert bijwonen

Ga jij binnenkort naar een concert van een bekende artiest? Dan ben je dus ook kunstzinnig bezig. De kans is groot dat dit concert in Amsterdam plaatsvindt. Hier treden namelijk vaak bekende artiesten op. De meeste concerten vinden in de avond plaats. Het is dan natuurlijk jammer om er pas laat naartoe te gaan. Je kunt er beter voor kiezen om al eerder naar Amsterdam te gaan. Zo kun je een concert bijvoorbeeld prima combineren met een dagje weg naar Amsterdam. En heb je geen zin om na het concert nog naar huis te gaan? Dan kun je ook overnachten in een van de vele hotels in Amsterdam.