Clicky

Lokale kunst: dans en theater - cvakunst.nl

Lokale kunst: dans en theater

theater

Ben jij niet zo van de beeldhouw- of schilderkunst? Geen probleem, want vandaag de dag zijn er tal van andere kunstvormen. Eén van de vormen die aan populariteit wint is dans en theater. Dit wordt steeds vaker door grote groepen personen bezocht. Vaak wordt dit gezien als een ontspannen avondje uit. En dit is het natuurlijk ook. Toch weten veel mensen niet dat een bezoekje aan een dans- of theatervoorstelling ook iets met kunst te maken heeft. Wil jij binnenkort ook eens kennismaken met deze moderne kunstvorm? Dat kan vast en zeker ook bij jou in de buurt. Je vindt de dans- en theaterkunst namelijk steeds vaker ook op lokaal niveau.

Dansvoorstelling

Dans wordt door veel mensen niet direct aan kunst gelinkt. Toch wordt dans wel tot de kunst gerekend. Doordat het ook een goede manier is om fit te blijven, wint dans aan populariteit. Dit geldt voor verschillende dansvormen. Bij jou in de buurt is het vast en zeker ook mogelijk om deze kunstvorm te beoefenen. Zo wordt er vast balletles gegeven, kun je break- of streetdancen en ga zo maar door. Mensen die dans beoefenen, werken vaak toe naar een einduitvoering. Deze voorstelling kun jij uiteraard bijwonen. Vaak wordt zo’n voorstelling bijvoorbeeld in een gymzaal, sporthal of lokaal theater uitgevoerd.

Bezoek een theatershow

Heb jij een theater bij jou in de buurt? Dan is kunst dichterbij dan je denkt. In dit theater worden vast en zeker regelmatig voorstellingen opgevoerd. Deze voorstellingen behoren, al verwacht jij dit misschien niet, ook zeker tot de kunst. Jij denkt waarschijnlijk lekker een ontspannen avondje uit te gaan, maar ongemerkt ben je ook cultureel bezig.

ballet

Neem een kijkje in een groot theater

Een lokaal theater is over het algemeen bijzonder klein. Er kunnen vaak een paar honderd mensen in en dan heb je het wel gehad. Wil jij eens ervaren hoe kunst er in een groot theater uit ziet? Dan kun je natuurlijk eens naar Amsterdam gaan. Op het Leidseplein tref jij namelijk de Stadsschouwburg Amsterdam aan. Start de kunstvoorstelling pas in de avond? Dan kun je overdag natuurlijk een dagje weg naar Amsterdam. Zo kun je bijvoorbeeld Madame Tussaud bezoeken of een fiets huren in Amsterdam om de verschillende bezienswaardigheden te bezoeken.