Clicky

Over ons - cvakunst.nl

Over ons

Allereerst wil ik (Siebe) je van harte welkom heten op deze website. Wat leuk dat jij als (amateur)kunstenaar de weg naar deze site hebt gevonden. Aangezien ik zelf ook kunstenaar ben, weet ik hoe lastig dit bestaan is. Dit is zeker het geval als amateur. Het is dan namelijk maar wat lastig om voet aan de grond te krijgen en je werk aan de man te brengen. Dat is precies hoe ik het ervaren heb en daarom ben ik deze website gestart.

Op deze website besteed ik de nodige aandacht aan lokale amateurkunstenaars. Hier zijn er tegenwoordig namelijk een stuk meer van dan jij waarschijnlijk denkt. Kunst bestaat namelijk al lang niet meer alleen uit schilderen en beeldhouwen. Nee, er zijn vandaag de dag talloze moderne kunstdisciplines bijgekomen. Zo behoren ook video en film, muziek, dans en theater tot de kunst. Er loopt in jouw omgeving vast ook wel iemand rond die in deze disciplines een bijdrage levert.

Doordat er tegenwoordig zoveel verschillende disciplines zijn in de kunstwereld, is het niet bepaald makkelijk om bekendheid te genereren. Dit is zeker niet het geval wanneer je alleen werkt. Daarom is het als amateurkunstenaar belangrijk om samen te werken met anderen. Waarom?  Omdat je dan veel sterker in je schoenen staat en veel meer kunt bereiken. Daarom richt ik mij op deze site ook tot kunstinitiatieven voor amateurs. Als amateurkunstenaar is het zeker aan te raden je hierbij aan te sluiten. Althans, wanneer jij wat wilt bereiken in de kunstwereld. In een kunstinitiatief werken verschillende kunstenaars namelijk met elkaar samen. Op deze manier sta jij er niet langer alleen voor. Zo wordt het bijvoorbeeld een stuk makkelijker om bepaalde zaken geregeld te krijgen. Bovendien komen er vaak een stuk meer bezoekers af op bijvoorbeeld exposities van samenwerkende kunstenaars. Ben jij amateurkunstenaar en heb jij je nog niet aangesloten bij een kunstinitiatief voor amateurs? Dan hoop ik deze site jou doet beseffen dat dit wel een goed idee is!